Skip to main content

Noord-Chili

San Pedro de Atacama
La Serena
Valle de Elqui

Ontdek

Midden-Chili

Valparaiso
Santiago
Villarrica

Ontdek

Zuid-Chili

Valdivia
Puerto Varas
Isla Chiloé
Coyhaique
Torres del Paine
Futaleufu

Ontdek

Rondreizen in Chili: Wat moet je zien?

Hou je ook zo van ontdekken? Ga je backpacken of rondreizen in het mooie Chili en wil jij weten wat de mooiste en fijnste plekjes in Chili zijn? In dit stuk delen we al het moois wat Chili te bieden heeft, allemaal gebaseerd op eigen ervaringen.

Deze pagina wordt z.s.m. gevuld met (nieuwe) artikelen.

Midden Chili: Santiago de Chile

santiago de chile chili

Uitzicht over Santiago © Enio De Castro Machado

Wanneer je naar Chili toe gaat vlieg je waarschijnlijk op de hoofdstad Santiago de Chile. Het ligt bijna precies in het midden van Chili en je kunt dus alle kanten op. Ontdek het Noorden naar de woestijn San Pedro of ga juist zuidelijk richting Patagonië. Maar eerst is het leuk om Santiago zelf te ontdekken.

Ontdek de super leuke wijken in de stad, zoals Barrio Bellavista en Barrio Italia. Neem de funicular naar Cerro de San Cristobal voor een prachtig uitzicht over de stad. Ga naar Embalse el Yeso om de mooie dam te bezichtigen en je kunt het 300 meter hoge gebouw Sky Costanera bezoeken voor een 360 graden uitzicht. Zo kun je hier gemakkelijk een aantal dagen spenderen. Er zijn genoeg leuke hostels om te overnachten in Santiago.

Ontdek Santiago

Midden Chili: Valparaíso

Valparaiso chili

Valparaiso is de tweede stad van Chili, na Santiago, en staat bekend om zijn kleurrijke en culturele sferen. Wandel door de kleurrijke straatjes van Valparaíso, ga naar het strand of pak één van de eeuwenoude liften die je snel naar een prachtige mirador (uitzichtplek) brengen.

Doe mee met een street art tour, spot zeeleeuwen aan het strand bij Caleta Portales of kom meer te weten over Pablo Neruda. Dat is een beroemde dichter uit Chili die meerdere bijzondere huizen heeft in en rondom Valparaiso.

Ontdek Valparaiso

Inpaklijst Chili

Wellicht ga je voor de eerste keer op reis of backpacken in Chili of een ander Zuid-Amerikaans land. Dan is het wel zo handig om te weten wat je mee moet nemen. Hoe fijn is het dan als je tips kan krijgen van mensen die daar al geweest zijn?

Vliegtickets Chili

In dit artikel geven we je een overzicht van alle vliegvelden die er in Chili zijn en kun je gelijk een vliegticket boeken. Zo ben je altijd op de hoogte of er een vliegveld bij jou in de buurt is of niet.

Belangrijke tips

Filter

Hoe laat is het in Chili?
Tijd Colombia Tijdsverschil Colombia tips
Hoe laat is het in Chili?

Hoe laat is het in Chili?

Wil je weten hoe laat het is in Colombia? Check hier het tijdsverschil met Nederland.
Inpaklijst Chili [2023]
Backpacken Colombia paklijst items tips
Inpaklijst Chili [2023]

Inpaklijst Chili [2023]

Wat neem je mee naar Chili of een ander Zuid-Amerikaans land?
Wisselkoers chili
wisselkoers colombia valuta munteenheid peso euro
Wisselkoers chili

Wisselkoers chili

De munteenheid van Chili is net als in veel Zuid-Amerikaanse landen de peso. Dezelfde munteenheid vind je bijvoorbeeld ook terug…