Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 5 januari 2023

Zonder je tablet of smartphone op reis is bijna niet meer voor te stellen. Binnen Europa heb je vaak nog data, maar buiten de EU is dat een ander verhaal. Of je nu wel of geen simkaart haalt in Chili, er zijn een aantal apps die goed van pas komen tijdens jouw reis door Chile. Natuurlijk zijn reisapps zoals, Netflix, Booking.com, Skyscanner, Duolingo en bijvoorbeeld CultureTrip heel fijn, maar deze zijn algemeen bekend. Hieronder vind je een lijst van apps die specifiek voor je verblijf in Chili zijn samengesteld.

Deze gadgets zorgen altijd voor een opgeladen telefoon of tablet in Chili

Je hebt natuurlijk wel een goed opgeladen device nodig om de apps te kunnen downloaden en bekijken. Handig om de apps al in Nederland te downloaden. Maar desalniettemin is een powerbank natuurlijk super handig! En om de powerbank weer te kunnen opladen in Chili heb je wel een wereldstekker nodig.

Recorrido.cl

Deze app gebruik je om alle tijden en prijzen van verschillende bussen te vergelijken. Zo kun je snel zien welke bussen er gaan om welk tijdstip en wat ze kosten. Ideaal om je reis mee te plannen, maar je kunt er ook bustickets mee aanschaffen. Dat kan via Webpay of Paypal.

App StorePlay Store
recorrido bus tickets beste apps chili
beste reisapps colombia maps.me

Maps.me

Maps.me is een app waarmee je de kaart van Chili altijd offline kunt bekijken. Download de kaart van Chili op een plek als je wifi hebt en daarna heb je altijd toegang tot de kaart.

App StorePlay Store

Reisapps: Imagina Easter Island

Deze app laat je alles zien, wat je benodigd hebt om het eiland op te komen bijvoorbeeld. Waar kun je er doen? Waar kun je wel en niet komen. Hoe krijg je geld, waar is er toegang tot het internet. Daarnaast kun je er ook speciale aanbiedingen tegenkomen. De app is in het Engels en beschikbaar voor zowel Android als IOS. Een must als je Paaseiland gaat bezoeken.

App StorePlay Store
imagina easter island Paaseiland beste reisapps Chili
revolut bank app colombia

Revolut

De Revolut app is gratis en binnen een paar minuten is je account aangemaakt. Je kunt hier online een nieuwe bankrekening openen. Zodra je dat hebt gedaan krijg je een digitale bankkaart. Een fysieke kaart aanvragen is ook mogelijk, dat is wel tegen betaling. Je kunt er gelijk geld op zetten, in Chileense peso’s zelfs. En net zoals bij de Tikkie app kun je binnen Revolut geld vragen en overmaken naar je vrienden/kennissen.

Tot slot is het mogelijk een virtuele kluis aan te maken waar je met meerdere personen een bedrag op stort. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een avondje uit of activiteiten die jullie samen doen.

Het werkt goed met Apple Pay én Revolut is 7x veiliger ten opzichte van ‘normale’ banken met betrekking tot fraude.

App StorePlay Store

Chile Reisapp

Een vrij nieuwe app, maar bedacht door de officiële toeristen website van Chili. Een virtuele gids (Chile Travel App) met allerlei informatie over wat je te wachten staat tijdens je reis. Beschikbaar in het Spaans, Engels en Portugees.

App StorePlay Store
Chile travel app beste reisapps chili 2023
uber app colombia reizen

Uber

Veiligheid kan soms nog wel een dingetje zijn in Zuid-Amerikaanse landen. Daarom is Uber een hele fijne app. Dan weet je zeker dat je bij een betrouwbare chauffeur in de auto komt. Alhoewel taxi’s in Chili niet duur zijn is het wel een iets veiligere optie. Een alternatief voor Uber is Beat.

App StorePlay Store

My Altitude

Met deze app kun je de hoogte altijd in de gaten houden. Dit is een fijne app voor in Chili, want er zijn veel verschillen in hoogtes. Het is niet prettig om hoogteziekte op te lopen dus als je dit zelf kunt monitoren is dat wel zo fijn. Zorgt dat je rustig aan stijgt naar hoogtes boven de 2000 meter.

App StorePlay Store
my altitude hoogtemeter app chili
beste reisapps jacks flight club

Jack’s Flight Club

Deze app zoekt voor jou de goedkoopste vluchten van dat moment. Niet per se naar Chili, maar gewoon wat er op dat moment is. En soms zitten daar ook vluchten naar bijvoorbeeld Santiago tussen. Er is een gratis variant en een betaalde variant  39 euro per jaar). Jack’s Flight Club speurt het web af naar goedkope deals voor vluchten vanaf jouw opgegeven locatie. Gratis members ontvangen 1x per week een overzicht, betaalde leden meerdere malen per week.

App StorePlay Store

Currency Converter

Met een currency converter ben je bij met de huidige koers. Handig om te weten wat je dus daadwerkelijk kwijt bent in euro’s. Er zijn nogal wat opties, maar wij raden de koersconverter van Kaspre Invest aan. Deze heet Currency Converter Plus.

App StorePlay Store
koersconverter app currency converter colombia reizen

Meer belangrijke tips voor in Chili:

5 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

De 9 beste reisapps in Chili [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
5 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

De 9 beste reisapps in Chili [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
5 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

Inpaklijst Chili [2023]

Wat neem je mee naar Chili of een ander Zuid-Amerikaans land?
Lees meer
2 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

Wisselkoers chili

De munteenheid van Chili is net als in veel Zuid-Amerikaanse landen de peso. Dezelfde munteenheid vind je bijvoorbeeld ook terug…
Lees meer
Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

Laat je reactie achter of stel je vraag