Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 22 januari 2023

Tijdsverschil Chili

Wanneer je in Chili bent en toch graag even contact op wilt nemen met het thuisfront is het wel handig om te weten wat het tijdsverschil met Chili is. Je wilt je familie of vrienden niet midden in de nacht wakker Facetimen. Of misschien willen je familie of vrienden jou wel bellen. Dan is het voor hun ook wel handig om te weten wat nu de actuele tijd in Chili is.

Palacio de la moneda santiago chili tijd chili tijdsverschil

Palacio de la Moneda © arjunalistened

Tijd – De Tijdzone in Chili

Chili (Santiago) valt in de tijdzone GMT-3. Dit betekent dat het in de wintertijd (NL) 4 uur vroeger is in Chili en in de zomertijd (NL) is het tijdsverschil met Chili 6 uur. Nu zijn er in Chili twee uitzonderingen: helemaal in het zuiden van Chili, in de buurt van Punta Arenas, bestaat er geen wintertijd en dus is het verschil daar in in onze winter 4 uur en in onze zomer 5 uur. Op Paaseiland is er een andere tijdzone, daar is de tijdzone GMT-5 en dat betekent dat er nog eens twee uur extra verschil is (6 uur vroeger in de winter, 8 in de zomer). Bekijk hieronder hoe laat het nu is in Chili.

Tijd Chili – Nederland

De wintertijd gaat in Nederland in op de laatste zondag van oktober en de zomertijd op de laatste zondag van maart. Zo weet je dus altijd wat het verschil in tijd is met Chili, hoe laat het daar is en hoe laat het in Nederland is. Wanneer je tijdens de wintertijd naar Chili reist zul je het minst last hebben van een jetlag.

De plaatselijke tijd in Chili:


Belangrijke tips voor in Chili:

5 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

De 9 beste reisapps in Chili [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
5 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

Inpaklijst Chili [2023]

Wat neem je mee naar Chili of een ander Zuid-Amerikaans land?
Lees meer
2 januari 2023 in Chili, Tips-Chili

Wisselkoers chili

De munteenheid van Chili is net als in veel Zuid-Amerikaanse landen de peso. Dezelfde munteenheid vind je bijvoorbeeld ook terug…
Lees meer
Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

Laat je reactie achter of stel je vraag