Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 2 januari 2023

Tegenwoordig ga je bijna niet meer reizen zonder je smartphone en/of tablet en kun je bijna niet meer zonder je gedownloade apps. Ook in Colombia vergemakkelijkt het reizen je door een aantal essentiële apps te downloaden. We hoeven je niet te vertellen dat apps van Netflix, Booking.com, Skyscanner en bijvoorbeeld CultureTrip handig zijn, maar we lichten je wel uit welke apps specifiek voor in Colombia erg handig zijn.

  • Rappi – Bestellen van eten en drinken
  • Maps.me – Altijd offline beschikbaarheid over de kaart van Colombia
  • Redbus – Bustickets kopen via de app
  • Revolut – Overal en snel kunnen betalen
  • Merqueo – Bestel je boodschappen direct bij de supermarkt
  • Uber – Betrouwbare en veilige taxi’s bestellen
  • Currency Converter – altijd op de hoogte van de meest recente koers
  • Jack’s Flight Club – altijd en overal de beste deals voor vliegtickets

Deze items zorgen ervoor dat je altijd een opgeladen telefoon of tablet bij je hebt in Colombia

Wanneer je de apps altijd wilt kunnen gebruiken is het belangrijk dat je een opgeladen telefoon of tablet tot je beschikking hebt. Zorg er dan ook voor dat je een powerbank mee neemt naar Colombia én dat als deze opgeladen moet worden je ook een reisstekker bij je hebt.

Shop Powerbank

Shop wereldstekker

Rappi app Colombia

Eén van de populairste en meest gedownloade apps van Colombia: Rappi. En niet zonder reden. Deze app zorgt ervoor dat je binnen no time eten en drinken kunt bestellen bij je favoriete café of restaurant. Via Rappi kun je zelfs instructies achterlaten om een bepaald item ergens op te halen, bijvoorbeeld bij de supermarkt of bij een vriend(in). De bezorgkosten bedragen tussen de 1000 en 2000 COP (1 a 2 euro). Een alternatief voor Rappi is Domecillios.com.

Download App StoreDownload Play Store
beste reisapps colombia rappi
beste reisapps colombia maps.me

Maps.me

Maps.me zorgt ervoor dat je de kaart van Colombia offline kunt bekijken. Je moet ‘m wel eerst even downloaden als je wi-fi hebt, maar daarna heb je altijd en overal toegang tot de map. Zo ben je niet afhankelijk van een internetconnectie als je een bepaalde bestemming wilt vinden.

Download App StoreDownload Play Store

Redbus app Colombia

Redbus is één van de grootste busorganisaties in Colombia. Zeker als je veel gebruik gaat maken van bussen om binnen Colombia te reizen zul je vaak met Redbus in aanraking komen. De app zorgt ervoor dat je niet altijd in de rij hoeft te staan om een buskaartje aan te schaffen. Je kunt direct in de app opzoeken of er nog stoelen vrij zijn en een kaartje kopen.

Download App StoreDownload Play Store
beste reisapps colombia redbus tickets
revolut bank app colombia

Revolut

De Revolut app is gratis en binnen een paar minuten is je account aangemaakt. Simpel gezegd is het een gratis bank app waar je snel een nieuwe bankrekening aanmaakt en gelijk kunt gebruiken. Je krijgt gelijk een digitale – en tegen betaling fysieke – bankpas en kunt er saldo op zetten om mee te betalen in Colombia. En als je wilt direct in Colombiaanse peso’s. Daarnaast kun je binnen revolut gebruikers snel en gemakkelijk geld overmaken, net zoals Tikkie. Ook kun je samen een virtuele kluis aanmaken om geld in te stoppen en uit te halen. Het werkt ook heel fijn met Apple Pay én Revolut is 7x veiliger ten opzichte van ‘normale’ banken m.b.t. fraude.

Download App StoreDownload Play Store

Merqueo

Merqueo is de Colombiaanse Albert Heijn. Je bestelt hier al je boodschappen via de app en het wordt binnen een dag bij je thuis geleverd. Super handig als je de deur niet uit wilt of kan.

Download App StoreDownload Play Store
merqueo boodschappen supermarkt app colombia reizen
uber app colombia reizen

Uber (eats) apps

Om er zeker van te zijn dat je in een betrouwbare taxi terecht komt is Uber een fijne app. Het is beschikbaar in Colombia en de tarieven zijn erg voordelig. Houd er wel rekening mee dat het gebruik eigenlijk illegaal is. Desalniettemin wordt Uber nog steeds gebruikt. Er gelden een aantal regels. Er moet altijd iemand voorin zitten en check niet te vaak je telefoon tijdens de rit. Een alternatief voor Uber is Cabify of Beat. Tot slot is Uber Eats ook actief in Colombia.

Download App StoreDownload Play Store

Currency Converter

Een currency converter is super handig. Zo ben je altijd op de hoogte van de huidige koers en weet je wat je kwijt bent in euro’s ten opzichte van Colombiaanse peso’s. Het aanbod is groot, maar wij raden de koersconverter van Kaspre Invest aan. Deze heet Currency Converter Plus.

Download App StoreDownload Play Store
koersconverter app currency converter colombia reizen
beste reisapps jacks flight club

Jack’s Flight Club

Een exclusieve ‘club’ waar je zowel gratis als betaald lid van kunt worden. De betaalde variant is 39 euro per jaar en de voordelen die je hier uit haalt zijn het meer dan waard. Jack’s Flight Club speurt het web af naar goedkope deals voor vluchten vanaf jouw opgegeven locatie. Ben je gratis member dan ontvang je 1x per week een overzichtje van een aantal deals. Ben je betaald member? Dan krijg je meerdere keren per week exclusieve deals toegestuurd. Voor de frequente reiziger een hele fijne app. Zo krijg je binnen Europa tickets doorgestuurd voor 30-40 euro en buiten Europa vanaf 350-400 euro voor retourtickets naar de andere kant van de wereld!

Download App StoreDownload Play Store

Meer belangrijke tips voor in Colombia:

22 augustus 2019 in Colombia, Tips

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd om naar Colombia te gaan In dit artikel laten vertellen we je wat de beste reistijd is…
Lees meer
26 juli 2018 in Colombia, Tips

Inpaklijst Colombia [2023]

Wat neem je mee naar Colombia of een ander Zuid-Amerikaans land?
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vliegvelden

Hier vind je alle belangrijke vliegvelden van en in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Visum Colombia

Visum Colombia: Alles wat je moet weten over een visum of visa in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vaccinaties & Inentingen

Alles wat je moet weten over vaccinaties en inentingen voor Colombia
Lees meer
Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

Laat je reactie achter of stel je vraag