Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 16 oktober 2022

Bogota ligt erg centraal, bijna in het midden van Colombia en wordt ook wel het ‘Athene van Zuid-Amerika’ (onder meer verwijzend naar alle musea hier) genoemd.

Bogota is een malaria vrije zone, maar deze vaccinaties heb je wel nodig als je Colombia in gaat.

Wat kun je doen in Bogota Colombia?

In deze metropool heb je een goede mix tussen cultuur en natuur. Het grote aanbod van musea zorgt voor je dagelijkse dosis cultuur. Het beroemde en veel bezochte Goud museum (Museo del Oro) heeft de grootste goud collectie ter wereld. Daarnaast krijg je een aardig inzicht in waar het goud vandaan komt en wat er honderden jaren geleden afspeelde in Colombia.

Wist je dat: Bogota de hoofdstad van Colombia is en er meer dan 9 miljoen mensen wonen? Dat is bijna ⅕ van de gehele populatie.

Andere musea zijn: Museo Botero, Museo de Arte Moderno en Casa de Moneda. Naast musea bezoeken kun je natuurlijk veel meer doen in Bogota. Doe een fietstour en rijd Bogota rond of ga met de benenwagen op weg naar plekken zoals het historische centrum La Candelaria en Plaza de Bolivar. Wil je genieten van een schitterend uitzicht over Bogota? Ga dan naar Cerro de Monserrate. Met de kabelbaan klim je omhoog tot 3152 meter om daarna getuige te zijn van een adembenemend zicht over Bogota.

Dit mag je niet missen in Bogota Colombia: Het zal je niet verbazen dat je in deze culturele stad zeker een aantal musea moet bezoeken. Het ‘Museo Del Oro’ (het goudmuseum) is absoluut een aanrader.

Wat neem je mee naar Bogota?

Bogota is vaak hét aankomstpunt in Colombia, zeker als je vanuit Europa komt. In Colombia gebruiken ze andere contactpunten dus als je je telefoon, laptop, tablet of fotocamera wilt opladen heb je toch echt een wereldstekker nodig. Zorg dat je deze al aanschaft in Nederland. Daarnaast is een Lonely Planet super handig. Dan heb je altijd een reisgids bij de hand. Tot slot zijn er natuurlijk nog meer onmisbare spullen voor je reis naar Colombia.

Shop wereldstekker

Shop Lonely Planet Colombia

Is Bogota veilig?

De kans is groot dat wanneer je naar Bogota toe gaat je voor het eerst in Colombia bent. Het is dan ook geen gekke afweging om je af te vragen of het wel veilig is. Hoewel het vroeger er best ruig aan toe kon gaan in Colombia is het tegenwoordig (2019) erg veilig. Dit komt mede door het toenemende toerisme. Wat eigenlijk overal geldt is: gebruik je verstand. Reis met een Uber of taxi en ga ’s avonds laat niet alleen door verkeerde wijken slenteren. Als je je daaraan houdt is Bogota hartstikke veilig.

Museo Del Oro (Het Goudmuseum)

Het goudmuseum is gevestigd in het centrum en de entree kost je maar 3.000 COP. Wat er zo bijzonder is aan al dat goud? Los van alle glimmende voorwerpen bezit het Museo del Oro de grootste goud collectie ter wereld met meer dan 50.000 items. 

bogota colombia goudmuseum museo del oro mappea

Het goudmuseum in Bogota © Sura Ark

Dit is niet het enige, je krijgt namelijk ook een goed beeld van hoe het goud in Colombia terechtkwam. De Spanjaarden komen hier natuurlijk ook aan bod. Met meer dan 500.000 bezoekers per jaar ben je zowel als goudliefhebber en als cultuurliefhebber op de goede plek. Het museum is op maandag gesloten, maar verder iedere dag geopend van 09:00-17:00 (op zon- en feestdagen van 10:00-16:00).

Bogota Graffiti Tour

In Bogota kun je een graffiti tour doen met een wel heel bijzondere geschiedenis van het tot stand komen en legaliseren van graffiti in Bogota. In 2011 werd een 16-jarige  graffiti artist neergeschoten terwijl hij een viaduct aan het beschilderen was. Dit was de aanleiding om de burgemeester ertoe doen besluiten in bepaalde delen van Bogota graffity te legaliseren. Het werd hierdoor juist gezien als onderdeel van de stad en de culturele identiteit van Bogota.

Streetart Graffiti tour bogota colombia

Mooie streetart tijdens de gratis Bogota Graffiti Tour © Geraint Rowland

Naast het beklimmen van Cerro de Monseratte is de graffiti tour één van de leukere dingen die je hier kunt doen. Het heeft wel wat weg van de mooie graffiti tour in Medellin. Je leert veel over de geschiedenis van de stad. De tour is gratis en start elke dag 2 maal: om 10 uur en om 14:00. Vooraf reserveren voor de graffiti tour is aan te raden en kan je hier doen.

La Candelaria

La Candelaria is ongetwijfeld de mooiste wijk van deze historische stad. Je kunt het zien als de tegenpool van de ‘oude stad’ wijken in andere steden zoals Cartagena. Tot aan de eeuwwisseling waren hier nog guerrilla’s aanwezig, maar nu is het de place to be om musea, theaters en gezellige cafeetjes te bezoeken. 

bogota colombia la candelaria mappea

La Candelaria Bogota Colombia © Dan

Het mooiste gedeelte vindt je tussen Calles 9 en 13 en Carreras 2 en 5, zoals schitterende tuinen. Neem de tijd en geniet van de knusse straatjes in La Candelaria of bezoek Plaza de Bolivar.

Plaza de Bolivar

La Candelaria is een hele mooi wijk met daarin het beroemdste plein van Bogota: Plaza de Bolivar. In het hart van het historisch centrum ligt Plaza de Bolivar, vernoemd naar de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simon Bolivar.

Cerro de Monserrate

Wanneer je in Bogota bent mag je deze activiteit eigenlijk niet missen. Cerro de Monserrate is namelijk meer dan alleen een berg. Wanneer je de top bereikt, word je beloond met een waanzinnig uitzicht over deze schitterende stad. 

Bogota Colombia cerro de monseratte mappea

Cerro de Monserrate Bogota © Wesley & Brandon Rosenblum

Je kunt op verschillende manieren naar boven: lopend (60 tot 90 minuten) of ga omhoog met de stijle kabelbaan (zo’n 16.000 COP). Behalve het schitterende uitzicht bevindt zich hier op 3152 meter hoogte (boven zeeniveau) ook een mooi klooster.

Botanische tuin Bogota

De grootste botanische tuin van Colombia vind je in Bogota: De Botanische tuin van José Celestino Mutis. Jardin Botanical de Bogota is er niet alleen voor recreatie, maar hier wordt ook onderzoek gedaan. De diversiteit en variëteit van flora die je in heel Colombia ziet kom je tegen in deze tuin. Als je daarnaast ook de drukte uit de stad even wilt ontlopen is dit de ideale plek om even tot rust te komen. De botanic garden vind je vlakbij het Simon Bolivar park.

jardin botanico Bogota Colombia botanical garden

De botanical garden van Bogota tijdens de avonduren © Luis FrancoR

Bezoek de wijk Usaquen

Als bezoeker (toerist) van Colombia, Bogotá is de kans heel groot dat je niet verder komt dan de wijk La Candelaria. Niet gek, want hier gebeurd bijna alles. Tóch is het de moeite waard om eens verder te kijken. Tot 1954 was Usaquen een apart dorp en werd het vooral door de elite van Bogota bezocht. Tegenwoordig is het een wijk in het Noorden van Bogota die, als je de tijd hebt, zeker niet moet overslaan. Vooral het oude gedeelte van deze wijk is bijzonder. Ook heb je hier op zondag een ouderwetse markt: Mercado de las Pulgas de Usaquen. Start vanuit het Parque de Usaquen en strompel door de straatjes van Usaquen. Je vindt hier winkeltjes en veel restaurants. De kerk die je hier ziet is de Santa Barbara kerk en stamt al uit het jaar 1665! Slapen in Usaquen doe je hier.

Usaquen Bogota Colombia

De straatjes in de wijk Usaquen, Bogotá Colombia © lugeralfes

Zeker in het weekend is dit een populaire wijk om te eten. Het is hier ook iets duurder in vergelijking met de rest van Bogota, maar nog steeds een stuk goedkoper dan Nederland. Wat aanraders zijn: 

 • El Altillo (Italiaans)
 • Julia (Pizzeria)
 • Oliveto (Lunch) Caballete & Berenjena (Veganistisch) vega restaurant lunch colombia mappea

Food tour Bogota

Naast een graffiti tour kun je ook een food tour doen in Bogota. Zo leer je de meest lokale lekkernijen zoals ‘arepas’ , ‘empanadas’ en obleas kennen. Terwijl je door Bogota heen loopt maak je verschillende stops en leer je de Colombiaanse (eet)cultuur goed kennen. De tour is vegan friendly. Beyond Colombia biedt een free food tour in Bogota aan en deze start maandag tot en met vrijdag om 14:00 bij de ingang van het goudmuseum (Museo del Oro). Hoewel de tour gratis is mag je aan het eind van de tour een kleine donatie doen (dit is niet verplicht). De kosten voor het eten bedragen, als je alles neemt, zo’n 20.000 COP.

Food tour bogotá Colombia

Op de markt van Paloqueamo tijdens de Bogota Food Tour © Large Minority

Een andere partij is De la Mesa. Zij bieden ook een tour aan, maar deze is niet gratis. Ook is het nog meer gericht op streetfood en zul je ook verse fruitsapjes ontvangen. De tour kost 55 dollar per persoon en natuurlijk wordt het eten hier voor je betaald. De tour heeft zeven stops en duurt ongeveer drie uur. Hij vindt plaats op maandag tot en met zaterdag op deze twee tijdstippen: 09:30 en 14:00.

Koffie Tour Bogotá

De allerleukste koffie tour vind je natuurlijk in dé koffiedriehoek van Colombia, zoals in Salento en de Cocoravallei. Heb je niet het plan deze kant op te gaan of gewoonweg geen tijd dan kun je ook in Bogota een prima koffie tour doen. Ook deze tour neemt je mee in alle verschillende processen. Het groeien en plukken van de bonen, het ontpellen en roosteren hiervan en natuurlijk het brouwen tot een heerlijk kopje koffie. Er zijn een aantal koffie tours in Bogota, maar ze verschillen allemaal qua inhoud. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

 • Lucia Londoño Tostadores Coffee Tasting Tour

Er wordt veel kennis met je gedeeld over het proces van roosteren, oogsten en brouwen van de koffie. Deze tour kost 100.000 COP per persoon. Je kunt online boeken voor een tour.

 • Travesia Coffee

Deze tour gaat meer over de beste koffietentjes in Bogota en deze de erkenning te geven voor hun bijdrage aan de lokale koffiecultuur. Ook een stukje geschiedenis (over de koffie) en de huidige staat van de koffie industrie komen aan bod. Tours worden gegeven in de wijken La Candelaria en Chapinero. Maandag tot en met vrijdag, de kosten bedragen ongeveer 15 euro en de tour duurt zo’n 2,5 uur.

Wist je dat: door de hoogte, het klimaat en de bodem in Colombia dit de ideale plek is om koffie te verbouwen?

Koffie tour bogota colombia

De koffiebonen voordat het proces begint © Metropolitan Touring

Bogota Bike Tours

Ben je een echte fietsliefhebber of ontdek je Bogota gewoon liever op een tweewieler? Dan kan dat natuurlijk ook. Via Bogota Bike Tours ontdek je de stad op een speelse manier. Je fietst langs verschillende musea, parken, de wijk La Candelaria, Plaza de Bolivar en nog vele andere mooie bezienswaardigheden. De tour kost zo’n 40.000 COP inclusief het huren van een fiets en starten dagelijks om 10:30 en 13:30. Een Free Walking Tour kun je ook bij Bogota Bike Tours boeken.

Free Walking Tour

Zoals inmiddels vrij gebruikelijk is in grote steden kun je ook in Bogota een Free Walking Tour doen. En hoewel deze tour misschien iets minder interessant is als de free walking tour van medellin is het een hele leuke manier om meer van Bogota te leren kennen. De tours worden gegeven in goed engels sprekende gidsen, duurt 3 uurtjes en je bepaald zelf wat je ervoor geeft. Je wordt meegenomen in wat geschiedenis van Bogotá, waar Bogotanos heen gaan, de beste tentjes om heen te gaan, het culturele aanbod en wat architectuur. Kortom, een hele leuke introductie met deze wereldstad.

Torre Colpatria / Casa de Narino

Wanneer je voor een langere tijd in Bogota verblijft, je nog tijd over hebt na de must-sees Cerro de Monseratte en alle tours, zijn er nog een aantal bijzondere monumenten om te zien. Zo ook Torre Colpatria en Casa de Nariño. Torre de Colpatria is een 162 meter hoge wolkenkrabber in Bogotá. Dit is het op drie na hoogste gebouw van Colombia en nummer 5 in heel Zuid-Amerika.

Verwacht wat drukte en dus een rij als je hierheen wilt gaan. Het wachten wordt beloond: bovenaan heb je een prachtig panorama (360 graden) uitzicht over Bogota. Op vrijdag is het geopend van 18:00 tot 20:30, op zaterdag van 14:00 tot 19:30 en op zondag van 11:00 tot 16:30. De toegangsprijs is 7500 COP per persoon. 

Torre Colpatria Bogota Colombia casa narino

Torre Colpatria van een afstandje © Peter Lievano

Casa de Nariño ookwel Palacio de Nariño genoemd is het officiële huis van de president van Colombia. Het is niet altijd mogelijk om een tour te krijgen door / rondom het paleis, en foto’s maken is niet gewenst, maar ook van een afstand is het de moeite waard om dit mooie gebouw een bezoekje te brengen. Kans is groot dat als je al door La Candelaria hebt gelopen je dit paleis je bekend voorkomt. Het bevindt zich vlakbij Plaza de Bolivar.

Zout kathedraal van Zipaquira

Een leuk uitstapje buiten Bogota is Zipaquira bezoeken. Zipaquira bevindt zich zo’n 35 kilometer ten noorden van Bogotá en hier heb je een bijzonder verschijnsel: Een kerk middenin een zoutmijn. Hoewel de zoutmijn officieel geen bisschop heeft wordt het toch de kathedraal van Zipaquirá genoemd. Inmiddels is het een bekend uitje en zijn er dus ook steeds meer toeristen te vinden.

Zipaquira zoutkathedraal zoutmijn Zipaquirá

De zoutkathedraal van Zipaquirá, zo’n 35 km ten noorden van Bogota © Rita Willaert

Toch is er elke zondag nog steeds een mis, en deze is heel bijzonder om mee te maken. Toegang tot de kathedraal is 50.000 COP en een gids + audiotour is verplicht. Naast het bezoeken van de kathedraal is het ook leuk middagje door Zipaquira rond te lopen. Je komt in Zipaquirá door de bus naar Portal Norte in Bogota te nemen en vanaf daar een kleinere bus naar de kathedraal.

Hoe kom ik in Bogota en hoe vertrek ik weer?

Bogota is de hoofdstad van Colombia en hier vind je dan ook de ambassade (kan van pas komen in verband met een visa aanvraag) , ligt centraal en dus is de kans groot dat dit je eerste kennismaking met Colombia is (Heb je alle vaccinaties voor je reis naar Colombia?). De plaatselijke tijd vind je hier. Deze stad is gemakkelijk te bereiken via andere steden en het vliegveld Aeropuerto El Dorado (13km buiten de stad). Wanneer je een aantal dagen genoten hebt van deze historische stad kun je heel veel kanten op vanwege de centrale ligging. Op 5km ten westen van de stad vind je de busterminal.

Bogota Colombia kaart locatie mappea

Vanuit Bogota gaan er directe vluchten naar Medellin (vlakbij het mooie Guatape), Cartagena en Santa Marta. Uiteraard kun je hier ook met de bus naartoe of vertrek naar andere mooie locaties zoals Salento, Bucaramanga, Cocuta, Ipiales, Popayan of San Agustin.

Een tip: rij een paar uurtjes met de bus naar San Gil, bijvoorbeeld op weg naar het noorden waar je de stranden van Palomino kunt bezoeken, en ondervindt de verschillende avonturen die je daar kunt beleven. Raften, paragliden, het kan allemaal. 

De belangrijkste bussen vanuit Bogota gaan naar Bucaramanga (8 uur – COP $70.000), Medellin en Cali (9 uur – COP $60.000). De busrit naar Popayan, San Agustín en Cúcuta duurt 12 tot 15 uur en kost tussen de COP $52.000 en COP $95.000 (afhankelijk van je bestemming). Wil je niet vliegen, maar de bus naar het noorden? De bus naar Santa Marta (en Ciudad Perdida) / Cartagena doet er 16 tot 20 uur over en kost COP $140.000. Santa Marta is de perfecte uitvalsbasis om het Noorden van Colombia te ontdekken, zoals het prachtige dorpje Minca. Je kunt zelfs nog verder weg gaan, namelijk naar Ipiales (23 uur). Vanuit Ipiales kun je weer de grens over richting Ecuador. Deze busreis kost COP $85.000.

Vliegtickets Bogotá

De actuele, goedkoopste vliegtickets naar Bogota kun je hieronder zelf opzoeken. Een vlucht naar Bogotá (retour) kun je vaak al voor zo’n 500-600 euro vinden als je vanuit Nederland vliegt.

Hostels in Bogota Colombia

Cranky Croc Hostel

bogota hostel cranky croc colombia mappea

Een van de betere hostels in Colombia is de Cranky Croc. Een warme douche (niet altijd vanzelfsprekend in Colombia), een uitstekende locatie, goede service, prima kamers en een prettige sfeer in het hostel zelf. De dorms kun je boeken vanaf 35.000 COP per persoon per nacht.

Bekijk bij Booking.comBekijk bij Hostelworld

Masaya Hostel Bogotá

masaya hostel bogota colombia

Niet te verwarren met het Masaya hostel in Santa Marta want ook in Bogota is er een Masaya hostel. Dit hostel bevindt zich ook in de wijk La Candelaria. Ook hier heb je ‘gewoon’ warm water, zijn er zowel privekamers als slaapzalen, is er gratis wifi, de mogelijkheid tot ontbijten in het hostel en 24 uur bewaking. Een tweepersoonskamer kost 44 euro per nacht. Een bed in een dorm kost 11 euro per persoon per nacht.

Bekijk bij Booking.comBekijk bij Hostelworld

12:12 hostel

12 12 hostel bogota colombia

In de wijk Chapinero vind je 12:12 hostel. Met een hele aardige receptioniste, een knusse woonkamer én een terras is ook dit een heel fijn hostel. Iets verder verwijdert van het centrum, maar je kunt hier kamers boeken met uitzicht over de stad. Tweepersoonskamers vanaf 26 euro per nacht en een nacht in een dorm kost je vanaf 9 euro per nacht.

Bekijk bij Hostelworld

Usaquen Station Hostel

Usaquen station hostel

Wil je in de wijk Usaquen slapen dan is het Station Hostel een aanrader. Usaquén is een van de leukste buurten in Bogota en het hostel heeft een 24-uurs receptie. Het hostel is in april 2019 geopend en wordt gerund door een jong stel. Het is mogelijk om een pendelbus van en naar het vliegveld te reserveren. Ben je alleen dan kost een dorm je 8 euro per nacht. Wil je een tweepersoonskamer dan is de prijs 23 euro per nacht.

Bekijk bij Booking.comBekijk bij Hostelworld

Hostel Trip Monkey Bogotá

Trip monkey hostel bogota dc chapinero

Dit hostel vindt je ook in o.a. San Gil en Barichara, maar nu ook in Bogota. Je vind Hostel Trip Monkey Bogota D.C. in de wijk Chapinero en het is voorzien van een flink uitgeruste gemeenschappelijke keuken en ontzettend vriendelijk personeel. Het is een veilige buurt en je kunt dorms van 4 of 6 bedden boeken of een tweepersoonskamer. De kosten bedragen ongeveer 12 euro per persoon per nacht.

Bekijk bij Booking.comBekijk bij Hostelworld

Casa Legado

casa legado bogota hostel hotel

Wil je meer luxe en heb je een ruim budget (100eur+ per nacht) dan is Casa Legado een ideale optie. Er is gratis roomservice, een mooie bar en een heerlijk ontbijtbuffet. Je kunt hier zelfs gratis fietsen huren en er is een gratis parkeergelegenheid. Maar dat is nog niet alles. De kamers zijn van ongekende luxe en ontzettend mooi ingericht. Heerlijke bedden en een prettige sfeer. Deze tweepersoons kamers zijn te boeken vanaf 196EUR per nacht (voor twee personen).

Bekijk bij Booking.comBekijk bij Agoda

Lekker eten en drinken in Bogota

Voor de vitamientjes zie je hier op straat veel karretjes staan die vers fruit voor je klaarmaken. Ook heb je in en rondom La Candelaria verscheidene lokale tentjes waar je lekker warm kan eten. Wij zetten de beste cafe’s en restaurants voor je op een rijtje: 

 • El candelario: Een populair restaurant waar je heerlijk kan lunchen met typisch Colombiaanse gerechten. In de avonduren verandert dit in een bar.
 • Quinua y Amaranto: Een greep uit wat je hier onder andere kan krijgen: empanadas, salades en koffie. Een heerlijke eigen stijl vind je in dit vegetarische tentje.
 • Gaira Café Cumbia House: Tussen de wijken Chapinero en Usaquén vind je dit typisch Colombiaans tentje. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond live muziek en open tot 03:00.
 • Café Galeria Nuestra herencia: De beste lokale koffie in Bogota vindt je hier. In La Candelaria.
 • Asadero La Campechana: Als je van vlees houdt is dit de place to be. Typische Colombiaanse vlees- en grill gerechten, vlakbij de wijk La Candelaria. Gerechten voor gemiddeld 28.000 COP.
 • La Monferrina: Vlakbij het Museo Nacional de Colombia zit La Monferrina; Heerlijke pasta’s tegen goede prijzen.
 • La Churrasquería: Als je op zoek bent naar een steakhouse ga dan naar La Churrasqueria. Naast het Parque de la Indepencia en open tot 21:00.
 • Canoe Japanese Tavern: Misschien wel de beste sushi van Colombia, maar zeker de beste sushi van Bogotá. In de wijk Chapinero en open tot 22:00 (doordeweeks) of 23:00 (in het weekend).
 • Hache de Hamburguesa: Tot slot heerlijke hamburguesas. Dagelijks geopend tot 22:00 en ook dit restaurant vind je in de wijk Chapinero. Reken op 30.000 tot 35.000 COP per persoon.

Het klimaat in Bogota en de beste reistijd

Ten opzichte van een hoop andere steden in Colombia heeft Bogota een iets ander klimaat: namelijk een gematigd zeeklimaat. Dat is hetzelfde als het klimaat in Nederland. De gemiddelde maximum temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 18 en 20 graden. Qua temperatuur maakt het dus niet heel veel uit wanneer je Bogota gaat bezoeken. Bekijk hier de beste reistijd voor heel Colombia.

Een andere belangrijke factor is het aantal regendagen: april, mei, juni, oktober en november kennen allemaal minimaal 18 regendagen dus die kun je het beste overslaan als je geen liefhebber van nat weer bent. In december, januari en februari kent bogota respectievelijk, 12, 8 en 11 regendagen. Op 5 en 6 augustus is het hier Carnaval de Bogotá, een goede reden om de stad te bezoeken. Hier wordt de verjaardag van de stad twee dagen gevierd.

Belangrijke dagen in Bogota:

Omdat je natuurlijk op de hoogte wilt zijn van de leukste evenementen hier hebben we deze hieronder op een rijtje voor je gezet:

Maart / April : Festival Iberoamericano de Teatro
5 & 6 augustus: Carnaval de Bogota
Oktober: Festival de Cine de Bogotá
Oktober / November: Rock al Parque
December: Expoartesanias

Belangrijke tips voor in Colombia:

3 januari 2022 in Colombia, Tips

De 8 beste reisapps in Colombia [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
22 augustus 2019 in Colombia, Tips

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd om naar Colombia te gaan In dit artikel laten vertellen we je wat de beste reistijd is…
Lees meer
26 juli 2018 in Colombia, Tips

Inpaklijst Colombia [2023]

Wat neem je mee naar Colombia of een ander Zuid-Amerikaans land?
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vliegvelden

Hier vind je alle belangrijke vliegvelden van en in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Visum Colombia

Visum Colombia: Alles wat je moet weten over een visum of visa in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vaccinaties & Inentingen

Alles wat je moet weten over vaccinaties en inentingen voor Colombia
Lees meer
Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

Laat je reactie achter of stel je vraag