Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 12 oktober 2021

Deet muggenspray

Deet spray is een must om in te pakken, zodat je in Colombia tegen de muggen beschermd bent.

vaccinaties colombia mug inentingen malaria deetIn Colombia heb je, net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen, kans op malaria. Alleen Medellin en Bogota liggen buiten de gevarenzone, in de rest van het land moet je je er goed tegen beschermen. Dus wil je bijvoorbeeld naar Cali, of de bekende Lost City hike bij Santa Marta doen? Dan is een goede anti-muggenspray essentieel. Koop ‘m het liefst in Nederland, want in het buitenland is het een stuk duurder. Daarnaast weet je bij een Nederlands product zeker dat je de goede anti-muggenspray te pakken hebt. Het is namelijk belangrijk dat er Deet in zit, want dat is het meest effectieve middel tegen muggen. Het doodt muggen niet, maar zorgt er wel voor dat ze ons niet kunnen ruiken, waardoor ze bij ons wegblijven.

Must-have items Colombia

Naast Deet spray of muggenlotion zijn er ook andere spullen die zeker niet mogen ontbreken in jouw backpack. Denk aan een reislaken of -handdoek, een wereldstekker of de Lonely Planet Colombia. Wij hebben alle niet te missen gadgets op een rijtje gezet voor je.

Er zijn anti-muggen middelen verkrijgbaar met verschillende concentraties Deet. Voor malariagebieden wordt een concentratie van minimaal 30% aanbevolen. Een concentratie van 20% werkt ongeveer vier uur, 30% zo’n zes uur, 40% werkt acht uur en 50% tien uur. Zwangere vrouwen en kinderen tot twee jaar kunnen het beste een middel tegen muggen gebruiken met maximaal 30% concentratie. Heb je liever een gel of lotion in plaats van een spray? Dat is ook beschikbaar. Hieronder zetten we een aantal diverse producten op een rij, zodat je zelf kunt bekijken welke voor jou het meest geschikt is voor je reis naar Colombia.

Deet spray 50%

De Care Plus deet spray 50% biedt tot tien uur bescherming tegen huismuggen en muggen die malaria kunnen veroorzaken. Daarnaast biedt het tot negen uur bescherming tegen muggen die gele koorts kunnen veroorzaken, en tot vijf uur bescherming tegen teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. De spray is geschikt voor kinderen vanaf 18 jaar.

Shop Deet spray

Anti-muggen spray 40%

De Care Plus Deet 40% anti-insectenspray is geschikt voor verschillende ziekte overbrengers, zoals Malaria muggen en teken. Het biedt tot acht uur bescherming tegen muggen, en tot vier uur tegen steken. Dit sterke insectwerend middel is verkrijgbaar in een lotion en spray, en is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Voor het Noorden van Colombia is een concentratie van minimaal 40% erg fijn. Er zijn veel mooie plekken aan de kust, zoals het prachtige Tayrona park en het Caribische Taganga waar muggen het erg fijn vinden.

Shop anti-insecten spray

Deet spray 30%

In Malariagebieden heb je een anti-muggenspray met minimaal 30% Deet nodig. Bij een lagere concentratie neemt de effectiviteit namelijk af. En hoe hoger de concentratie, hoe langer hij werkt. Zo is 30% Deet ongeveer zes uur werkzaam. De anti-insect Deet 30% spray is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan kun je het best een spray van maximaal 30% Deet gebruiken. Ben je van plan Minca te bezoeken of meer richting het zuiden te gaan? Kijk dan of je een 50% concentratie mag gebruiken, hier zijn namelijk meer muggen te vinden.

Shop deet 30%

Vlucht boeken naar Colombia?

Wil je weten welke vliegvelden er in Colombia zijn? Dan ben je altijd op de hoogte of er een vliegveld bij jou in de buurt is of niet. Gelijk een vlucht boeken? Via Skyscanner vind je de beste prijzen!

Anti-insecten Gel 30%

De anti-insecten gel 30% Deet werkt hetzelfde als de spray. 30% Deet is de minimale aanbevolen concentratie voor malariagebieden, zoals Colombia. De anti-insecten gel 30% Deet beschermt zes uur tegen muggen, en drie uur tegen teken. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.

Shop anti-insecten gel

Deet Lotion 50%

De Care Plus Deet 50% anti-insecten lotion is net zo effectief als de variant in een spray-vorm, het is maar net wat je fijner vindt om te gebruiken. Het biedt tot tien uur bescherming tegen muggen die malaria kunnen veroorzaken, tot negen uur tegen muggen die gele koorts kunnen veroorzaken, en tot vijf uur tegen teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Deze lotion is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Bestel Deet lotion

Deet natural kids

Voor baby’s en kinderen is er ook een Deet Natural Spray. Deze spray is zonder deet, maar op basis van Citriodiol en geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Deze Natural Spray biedt tot 6 uur bescherming voor zowel jonge kinderen als voor vrouwen tijdens de zwangerschap.

Bestel Deet Natural

Tip: wil je je naast anti-muggenspray ook met zonnebrandcrème insmeren? Doe dat dan eerst, laat het 30-45 minuten intrekken, en spray dan pas Deet op. Door deze combinatie werkt de zonnebrandcrème minder goed, dus gebruik het liefst een extra hoge factor. Gelukkig komen muggen meestal pas tevoorschijn als het donker is, dus dan heb je geen zonnebescherming meer nodig.

Vergeet ook niet langs de apotheek in Nederland te gaan voor malaria pillen.

Belangrijke tips voor in Colombia:

3 januari 2022 in Colombia, Tips

De 8 beste reisapps in Colombia [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
22 augustus 2019 in Colombia, Tips

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd om naar Colombia te gaan In dit artikel laten vertellen we je wat de beste reistijd is…
Lees meer
26 juli 2018 in Colombia, Tips

Inpaklijst Colombia [2023]

Wat neem je mee naar Colombia of een ander Zuid-Amerikaans land?
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vliegvelden

Hier vind je alle belangrijke vliegvelden van en in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Visum Colombia

Visum Colombia: Alles wat je moet weten over een visum of visa in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vaccinaties & Inentingen

Alles wat je moet weten over vaccinaties en inentingen voor Colombia
Lees meer

Ben je op zoek naar avontuur? Wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Ben je helemaal fan van Zuid-Amerika of ga je voor het eerst op reis? Laat je vermaken door Mappea en wees getuige van meerdere natuurspektakels, het grote aanbod aan activiteiten en de diversiteit van prachtige flora en fauna in Colombia.

Een lust voor het oog met natuurlijk grote steden als BogotaCartagenaCali en Medellin, maar ook idyllische dorpjes zoals GuatapéSalentoMinca en San Gil. Reis rond langs de caribische kust voor tropische, verlaten stranden zoals bij Palomino en geniet van dit prachtige land. Advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

Laat je reactie achter of stel je vraag