Deet

deet colombia spray lotion gel anti muggen
DEET spray : de anti-muggenspray voor in Colombia

Deet spray is een must om in te pakken, zodat je in Colombia tegen de muggen beschermd bent.

vaccinaties colombia mug inentingen malaria deetIn Colombia heb je, net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen, kans op malaria. Alleen Medellin en Bogota liggen buiten de gevarenzone, in de rest van het land moet je je er goed tegen beschermen. Dus wil je bijvoorbeeld naar Cali, of de bekende Lost City hike bij Santa Marta doen? Dan is een goede anti-muggenspray essentieel. Koop ‘m het liefst in Nederland, want in het buitenland is het een stuk duurder. Daarnaast weet je bij een Nederlands product zeker dat je de goede anti-muggenspray te pakken hebt. Het is namelijk belangrijk dat er Deet in zit, want dat is het meest effectieve middel tegen muggen. Het doodt muggen niet, maar zorgt er wel voor dat ze ons niet kunnen ruiken, waardoor ze bij ons wegblijven.

Er zijn anti-muggen middelen verkrijgbaar met verschillende concentraties Deet. Voor malariagebieden wordt een concentratie van minimaal 30% aanbevolen. Een concentratie van 20% werkt ongeveer vier uur, 30% zo’n zes uur, 40% werkt acht uur en 50% tien uur. Zwangere vrouwen en kinderen tot twee jaar kunnen het beste een middel tegen muggen gebruiken met maximaal 30% concentratie. Heb je liever een gel of lotion in plaats van een spray? Dat is ook beschikbaar. Hieronder zetten we een aantal diverse producten op een rij, zodat je zelf kunt bekijken welke voor jou het meest geschikt is voor je reis naar Colombia.

Deet spray 50%

De Care Plus deet spray 50% biedt tot tien uur bescherming tegen huismuggen en muggen die malaria kunnen veroorzaken. Daarnaast biedt het tot negen uur bescherming tegen muggen die gele koorts kunnen veroorzaken, en tot vijf uur bescherming tegen teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. De spray is geschikt voor kinderen vanaf 18 jaar.

Shop Deet Spray

 

Anti-muggen spray 40%

De Care Plus Deet 40% anti-insectenspray is geschikt voor verschillende ziekte overbrengers, zoals Malaria muggen en teken. Het biedt tot acht uur bescherming tegen muggen, en tot vier uur tegen steken. Dit sterke insectwerend middel is verkrijgbaar in een lotion en spray, en is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Voor het Noorden van Colombia is een concentratie van minimaal 40% erg fijn. Er zijn veel mooie plekken aan de kust, zoals het prachtige Tayrona park en het Caribische Taganga waar muggen het erg fijn vinden.

Deet Spray 30%

In Malariagebieden heb je een anti-muggenspray met minimaal 30% Deet nodig. Bij een lagere concentratie neemt de effectiviteit namelijk af. En hoe hoger de concentratie, hoe langer hij werkt. Zo is 30% Deet ongeveer zes uur werkzaam. De anti-insect Deet 30% spray is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan kun je het best een spray van maximaal 30% Deet gebruiken. Ben je van plan Minca te bezoeken of meer richting het zuiden te gaan? Kijk dan of je een 50% concentratie mag gebruiken, hier zijn namelijk meer muggen te vinden.

Anti-insecten Gel 30%

De anti-insecten gel 30% Deet werkt hetzelfde als de spray. 30% Deet is de minimale aanbevolen concentratie voor malariagebieden, zoals Colombia. De anti-insecten gel 30% Deet beschermt zes uur tegen muggen, en drie uur tegen teken. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.

Deet Lotion 50%

De Care Plus Deet 50% anti-insecten lotion is net zo effectief als de variant in een spray-vorm, het is maar net wat je fijner vindt om te gebruiken. Het biedt tot tien uur bescherming tegen muggen die malaria kunnen veroorzaken, tot negen uur tegen muggen die gele koorts kunnen veroorzaken, en tot vijf uur tegen teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Deze lotion is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Shop Lotion

 

mappea informatie tips Tip: wil je je naast anti-muggenspray ook met zonnebrandcrème insmeren? Doe dat dan eerst, laat het 30-45 minuten intrekken, en spray dan pas Deet op. Door deze combinatie werkt de zonnebrandcrème minder goed, dus gebruik het liefst een extra hoge factor. Gelukkig komen muggen meestal pas tevoorschijn als het donker is, dus dan heb je geen zonnebescherming meer nodig.

Vergeet ook niet langs de apotheek in Nederland te gaan voor malaria pillen.

Meer tips voor in Colombia:

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *