Tips

Voordat je op reis gaat naar Colombia is het natuurlijk slim om je in te lezen. Het is nuttig om te weten welke voorbereidingen je moet treffen voor je op reis gaat. Daarnaast kan je ook inspiratie opdoen. Zo heb je een idee welke mooie plekken er zijn. Zo heb je in Colombia zowel mooie steden als Medellin en Cartagena, prachtige dorpjes als San Gil en Minca en caribische stranden in Palomino en Tayrona Park.

Wanneer je besloten hebt waar je als eerste naar toe gaat kun je starten met de voorbereidingen:

Als je gaat reizen buiten Europa, zoals naar Colombia wil je natuurlijk niet onverwachts tegen problemen aanlopen zoals een verlopen paspoort of visum. Hier lees je alles over een visa in Colombia.

Vergeet ook vooral niet van te voren de juiste vaccinaties te nemen. Zo komt vooral in het midden (rondom Cali) en het zuiden van Colombia malaria voor. Zorg dat je op tijd afspraken regelt bij de GGD zodat je bestand ben tegen o.a. malaria en andere mogelijke ziektes en/of beesten.

Uiteraard wil je ook de juiste items bij je hebben op reis. Een fijne backpack is ontzettend belangrijk, maar ook een slaaplaken en een wereldstekker wil je absoluut niet missen. Lees hier welke must-have items je zeker mee wilt nemen. Zoals bijvoorbeeld DEET, de anti-muggenspray, is van belang als je een hike wilt doen zoals het bezoeken van Ciudad Perdida (de verloren stad) vlakbij Santa Marta.

Mocht je in Colombia tegen problemen aanlopen met je paspoort, visa of iets anders dan wil je natuurlijk weten waar je terecht kunt. Hiervoor is er de Nederlandse Ambassade. Deze bevindt zich in Bogota, de hoofdstad. Ook heb je in Cali, Medellin (vlakbij Guatape) en Cartagena een honorair consulaat. Hier vindt je alle contactgegevens.

Heb je je altijd al afgevraagd wat de beste reisperiode is om Colombia te bezoeken? Wij vertellen je in dit artikel alles over de beste reistijd en het klimaat van Colombia.

Als je in Colombia bent en wilt weten waar het dichtstbijzijnde vliegveld is kun je dat hier vinden.

Houd er natuurlijk rekening mee dat je in een andere tijdzone zit. Afhankelijk van de zomertijd is het 6 of 7 uur vroeger in Colombia. Bekijk hier hoe laat het nu is in Colombia.

Tips

Alles wat je moet weten voor je naar Colombia gaat
Ambassade Colombia

Ambassade

Contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Colombia of de Colombiaanse ambassade in Nederland?