Tips Colombia

Voordat je op reis gaat naar Colombia is het natuurlijk slim om je in te lezen. Het is nuttig om te weten welke voorbereidingen je moet treffen voor je op reis gaat. Daarnaast kan je ook inspiratie opdoen. Zo heb je een idee welke mooie plekken er zijn. In Colombia heb je ontzettend mooie steden zoals Cartagena, Cali en Medellin, maar ook prachtige dorpen (zoals het avontuurlijke san gil) en Caribische stranden.
Wanneer je besloten hebt waar je als eerste naar toe gaat in Colombia kun je starten met de voorbereidingen:

Visum/Visa Colombia

tips Colombia visa visum paspoortAls je gaat reizen buiten Europa, zoals naar Colombia wil je natuurlijk niet onverwachts tegen problemen aanlopen zoals een verlopen paspoort of visum. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is voor vertrek uit Nederland. Om Colombia binnen te komen heb je een visum nodig. Lees hier hoe lang je kunt verblijven met een visum in Colombia.

Vaccinaties ColombiaVaccinaties Colombia ziekenhuis tips Colombia

In Colombia komt Malaria voor en je moet ook meerdere inentingen halen in Nederland. Vergeet dan ook vooral niet van te voren de juiste vaccinaties te halen. Vooral in het midden (rondom Cali) en het zuiden van Colombia malaria voor. Ga je hiken rondom Santa Marta (bijvoorbeeld Los Pinos trail in Minca of de Ciudad Perdida) dan is het belangrijk dat je anti-muggenspray mee neemt. Zorg dat je op tijd afspraken regelt bij de GGD of Vaccinaties op Reis zodat je bestand ben tegen o.a. malaria en andere mogelijke ziektes en/of beesten (zoals rabiës).

Inpaklijst Colombia

Backpacken Colombia paklijst items tips

Uiteraard wil je goed voorbereid op reis gaan en de juiste items bij je hebben. Een goede en fijne backpack is ontzettend belangrijk, maar ook een slaaplaken en een wereldstekker wil je absoluut niet missen. Er zijn een aantal must-have items die je zeker mee wilt nemen op reis. Denk aan DEET, de anti-muggenspray, als je een hike wilt doen zoals Ciudad Perdida (de verloren stad) vlakbij Santa Marta of naar de Noordelijke stranden gaat van het idyllische Taganga of Palomino.

Ambassade Colombia

Ambassade Colombia tipsMocht je in Colombia tegen problemen aanlopen met je paspoort of je visa moet je op zoek naar het juiste aanspreekpunt. Je wilt natuurlijk weten waar je terecht kunt. Hiervoor is er de Nederlandse Ambassade in Colombia. Deze bevindt zich in Bogota, de hoofdstad, maar ook in Cali, het centraal gelegen Medellin en het prachtige Cartagena heb je een honorair consulaat waar je terecht kunt in nood.

Vliegvelden Colombia

Vliegvelden Colombia tips

In Colombia zijn meer dan 60 vliegvelden en zeker 9 internationale luchthavens. Zo zijn er grotere luchthavens in Bogota, Cali, Barranquilla, Santa Marta, Cartagena en Medellin, maar ook veel bezochte kleinere vliegvelden in San Andres (de enige manier om in het tropische Providencia te komen) en Pereira, vlakbij Salento, midden in de koffiedriehoek.

Beste reistijd Colombia

beste reistijd colombia klimaat colombia reizen rondreis tip

Heb je je altijd al afgevraagd wat de beste reisperiode is om Colombia te bezoeken? Dit verschilt per gebied. In sommige gebieden is het bijna altijd dezelfde temperatuur, zoals in Medellin. Medellin is een hoger gelegen stad en het blijft hier het hele jaar door min of meer hetzelfde. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Noord-, West- en Midden-Colombia en er is een hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Over het algemeen zijn december, januari en februari de beste maanden om Colombia te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het in januari ook vakantietijd is voor de Colombianen. Populaire plekken zoals het nationale park Tayrona zijn dan drukker dan normaal.

De actuele tijd in Colombia

Tijd Colombia Tijdsverschil Colombia tips

Houd er rekening mee dat je in een andere tijdzone zit. Afhankelijk van de winter- en/of zomertijd is het 6 of 7 uur vroeger in Colombia. Bekijk hier hoe laat het nu is in Colombia.

 

Tips

Alles wat je moet weten voor je naar Colombia gaat
wisselkoers colombia valuta munteenheid peso euro

Wisselkoers colombia

De munteenheid van Colombia is de peso. De munteenheid peso komt ook in andere Zuid-Amerikaanse landen terug zoals Chili, Argentinië,…

Ambassade Colombia tips

Ambassade

Contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Colombia of de Colombiaanse ambassade in Nederland?