Skip to main content

Voor het laatst geupdate op 24 december 2021

Visum Colombia

Wanneer je buiten Europa gaat reizen, bijvoorbeeld naar Colombia (Zuid-Amerika) is het belangrijk om goed te checken of je paspoort nog lang genoeg geldig is en/of er andere regels zijn waar je vanaf moet weten. Na het lezen van dit stuk weet je of je een visum nodig hebt voor Colombia, hoe lang je paspoort geldig moet zijn en waar je terecht kunt met vragen hierover.

Visum of visa nodig voor Colombia?

Wanneer je de Nederlandse nationaliteit hebt zul je bij aankomst in Colombia een tijdelijk bezoekers visum ontvangen dat geldig is voor een periode van 90 dagen. Verblijf je dus korter dan 90 dagen in Colombia hoef je geen visa aan te vragen. Het is zelfs mogelijk om langer dan 90 dagen te verblijven als dat gewenst is. Je kunt dan een aanvraag doen voor een verlening van de periode met nog eens 90 dagen.

Visum Colombia visa

de ambassade van de Republiek Colombia in Den Haag.

Mocht je contact willen opnemen met de Nederlandse ambassade in Colombia dat kan dat natuurlijk ook. Deze bevindt zich in Bogota. Daarnaast heb je in Cali, Medellin en Cartagena ook nog een honorair consulaat.

Heb je een geldig uitreis vliegticket?

Een vereiste om Colombia binnen te komen en dus om een visum te bemachtigen is om een geldig vliegticket te hebben voor vertrek uit Colombia. Wanneer je dit niet hebt kun je geweigerd worden bij de douane en zelfs teruggestuurd worden. Soms mag je ook ter plekke een vliegticket boeken en als je het ticket laat zien kun je gewoon doorlopen. Goedkope landen om naartoe te vliegen zijn: Peru, de VS en Puerto Rico. Let er dan wel op dat je daar mogelijk ook een uitreisticket nodig hebt.

Boek hier jouw vliegticket uit Colombia

Zorg er ten alle tijde voor dat je een kopie van je paspoort bij je hebt, zowel uitgeprint als digitaal. Mocht je je paspoort verliezen en je wilt een noodpaspoort bij de ambassade aanvragen is het noodzakelijk om aan te kunnen tonen. En natuurlijk ook om een visum in Colombia te verkrijgen.

vliegvelden in colombia visum colombia

Visum Colombia: Reisdocumenten Colombia & Geldigheid paspoort

Zorg er ten alle tijde voor dat je paspoort op de dag van aankomst zes maanden(!) geldig is. Het gaat om de dag van aankomst, en niet om de dag van vertrek. Om dit te voorkomen kun je paspoort tijdig verlengen bij de gemeente.

paspoort visa visum colombia

Meestal duurt dit niet langer dan 10 werkdagen. Je kan ook nog, tegen bijbetaling, een spoedpaspoort aanvragen. Als je dit voor 14:00 aanvraagt is het de volgende dag om 10:00 klaar. Check dit van te voren wel even bij jouw gemeente.

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Colombia vliegt moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek een reisautorisatie aanvragen. Informatie hierover vind je op de website van ESTA. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben.

Werkvisum Colombia

Ga je werken in Colombia? Dan heb je een werkvisum nodig als je de Nederlandse nationaliteit hebt. In EU-landen is dit natuurlijk niet nodig, maar buiten Europa wel. Regel dit op tijd, soms kan het lang duren. Een werkvisum aanvragen regel je met de ambassade. De Colombiaanse ambassade vind je in Den Haag.

Visum Colombia: Tijdsverschil

Het is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk, maar mocht het op een dag aankomen houdt dan wel rekening met het tijdsverschil. Het is in Colombia namelijk 6 of 7 uur vroeger dan in Nederland afhankelijk van de tijd (zomer- of wintertijd) waarin je vertrekt. De beste tijd om naar Colombia af te reizen is vanaf december tot en met maart.

Belangrijke tips voor in Colombia:

3 januari 2022 in Colombia, Tips

De 8 beste reisapps in Colombia [2023]

Alle essentiële reisapps op een rijtje
Lees meer
22 augustus 2019 in Colombia, Tips

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd om naar Colombia te gaan In dit artikel laten vertellen we je wat de beste reistijd is…
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vliegvelden

Hier vind je alle belangrijke vliegvelden van en in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Visum Colombia

Visum Colombia: Alles wat je moet weten over een visum of visa in Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Vaccinaties & Inentingen

Alles wat je moet weten over vaccinaties en inentingen voor Colombia
Lees meer
26 juni 2018 in Colombia, Tips

Ambassade

Contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Colombia of de Colombiaanse ambassade in Nederland?
Lees meer
Tes Abbenhues

reisliefhebber met een zwak voor Latijns-Amerika

One Comment

  • Marie schreef:

    Goed om te weten dat je een visum aan moet vragen wanneer je langer dan 90 dagen verblijft. Ik ben mijn reis aan het uitstippelen en informatie aan het verzamelen. In ieder geval handig dat een verlenging aanvragen ook mogelijk is.

Laat je reactie achter of stel je vraag