Vliegvelden

Vliegvelden Colombia
Hier vind je alle belangrijke vliegvelden van en in Colombia

Vliegvelden Colombia Avianca
De Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Avianca © Olivier Mouhot

Vliegvelden Colombia

In dit artikel geven we je een overzicht van alle vliegvelden die er in Colombia zijn. Zo ben je altijd op de hoogte of er een vliegveld bij jou in de buurt is of niet. Vergeet trouwens niet deze handige gadgets (zoals een wereldstekker) mee te nemen.

Er zijn in Colombia maar liefst 53 vliegvelden. We beginnen met de belangrijkste:

Vliegveld Bogota

Aeropuerto El Dorado [BOG]

De internationale luchthaven El Dorado is gevestigd in de hoofdstad Bogota. Dagelijks zijn er vluchten van en naar Nederland. Dit is de belangrijkste luchthaven van Colombia.

Vliegvelden Colombia Bogota Aeropuerto El Dorado
Het vliegveld in Bogota © Valentina Fonseca

Het behandeld alle binnenlandse en internationale vluchten. Colombiaanse vliegtuigmaatschappijen als Viva Colombia, Avianca en Copa Airlines is dit het belangrijkste vliegveld van Colombia. In Bogota vindt je ook de Nederlandse ambassade. Mocht je problemen hebben met je visum of paspoort kan je daar terecht.

Bekijk hier de voordeligste vluchten naar Bogota:

Vliegveld Cartagena

Rafael Nuñez International Aiport [CTG]

Dit is de op twee na grootste luchthaven van Colombia aan de Caribische kust. Dagelijks zijn er veel binnenlandse vluchten (naar o.a. Cali, Bogota, Medellin en Pereira), maar ook internationale vluchten. Cartagena is de grootste stad van Colombia aan de noordkust. Kijk hier of er voordelige vluchten zijn naar deze fantastische stad aan de kust van Colombia.

Vliegveld Medellin

Jose María Córdova International Airport [MDE]

Het Jose María Córdova vliegveld van Medellin is op het gebied van infrastructuur het één na grooste vliegveld van Colombia en op het gebied van personenvervoer de twee na grootste luchthaven.

Vliegvelden Colombia Medellin Jose María Córdova International Airport
Jose María Córdova International Airport in Medellin © Jorge Restrepo

Een hele belangrijke luchthaven voor Colombia dus. Er gaan hier veel binnenlandse vluchten en enkele internationale vluchten (o.a. Panama, VS, Mexico, Venezuela). Boek hier het goedkoopste ticket naar Medellin. Vanuit Medellin reis je gemakkelijk naar Salento en Guatape.

Vliegveld Barranquilla

Ernesto Cortissoz International Airport [BAQ]

Nog een belangrijke luchthaven in Colombia. Deze luchthaven is vernoemd naar één van de belangrijkste pioniers van de Colombiaanse luchtvaart, Ernesto Cortissoz. Het vliegveld van Barranquilla is ook een internationaal vliegveld (o.a. naar Amsterdam, Miami, Panama, Boekarest en Moskou) en ligt zo’n 7 kilometer buiten Barranquilla.

Vliegveld Cali

Santiago de Cali – Alfonso Bonilla Aragón International [CLO]

De internationale luchthaven van Cali is wat betreft vracht de op één na grootste luchthaven, na Bogota, van Colombia. Het vliegveld ligt op 22 kilometer van ‘de stad van de salsa‘ Cali. Ook is dit één van de weinige luchthavens die 24 uur per dag open zijn.

Vliegveld Santa Marta

Simón Bolívar International Airport [SMR]

Wanneer je vanuit het zuiden naar het noorden toe wilt en geen tijd of zin hebt om dit met de bus te doen is daar het internationale vliegveld Simon Bolivar in Santa Marta. Met dagelijks vluchten vanuit alle grote steden in Colombia een populaire bestemming.

Santa marta Simón Bolívar International Airport

Vanuit Santa Marta kun je de mooiste hike van Colombia doen of gemakkelijk naar andere mooie plaatsen in het noorden van Colombia gaan. Bezoek onder andere het magische Minca of zoek het avontuur onderweg naar Palomino en Punta Gallinas. Om de goedkoopste vluchten naar Santa Marta te vinden kun je Skyscanner gebruiken.

Vliegveld Pereira

Aeropuerto Internacional Matecaña [PEI]

Op 12 kilometer van het centrum vindt je het internationale vliegveld Matecaña in Pereira. Dit vliegveld ligt tussen Medellin en Cali. Indien nodig wordt Pereira als alternatief vliegveld gebruikt voor o.a. Bogota en de hiervoor genoemde steden in Colombia. Vlakbij Pereira kun je de koffiedriehoek van Colombia vinden. Hier kun je mooie dorpen zoals Salento bezoeken.

Vliegveld Bucaramanga

Palonegro International Airport [BGA]

Zeven kilometer van Bucaramanga (25 minuten) vindt je het Palonegro vliegveld. Een internationaal vliegveld met 1 landingsbaan. Het ligt op 1200 meter hoogte (Bucaramanga zelf ligt op 950 meter).

Het vliegveld is dan ook enkel te bereiken via een weg door de bergen. Deze weg verbindt Bucaramanga met de luchthaven. Er gaan dagelijks vluchten naar alle grote steden in Colombia. Ook zijn er internationale vluchten naar Panama Stad.

Andere vliegvelden in Colombia vindt je in deze steden:

Op alfabetische volgorde en in dik gedrukt de grotere, bekendere steden.

Acandi, Apartado, Araracuara, Arauca, Armenia, Bahia Solano, Barrancabermeja, Barrancominas, Buenaventura, Cucuta, Candilejas, Capurgana, Caquetania, Carimagua, Caucasia, Chigorodo, Cimitarra, Condoto, Corozal, Cravo Norte, El Bagre, El Banco, El Recreo, El Yopal, Florencia, Garzon, Guacamaya, Guapi, Ibagué, Ipiales, La Chorrera, La Pedrera, La Primavera, Lamacarena, Leguizamo, Leticia, Lopez de Micay, Manizales, Mitu, Mompus, Monteria, Necocli, Neiva, Nuqui, Ocaña, Orocue, Paz de Ariporo, Popayán, Providencia, Puerto Asis, Puerto Berrio, Puerto Carreño, Puerto Inirida, Puerto Nare, Quibdo, Remedios, Riohacha, Rio Negro, Rondon, San Andres, San Jose del Guaviare, San Vicente del Caguan, Santana Ramos, Saravena, Solano, Tame, Trinidad, Tumaco, Turbo, Urrao, Valledupar en Villavicencio.

Als je gaat backpacken in Colombia weet je nu waar het dichtstbijzijnde vliegveld zich bevindt. Zorg er wel voor dat je de juiste vaccinaties hebt gehaald voor je in Colombia aankomt.

Zoals we eerder in dit artikel hebben besproken is Avianca de Colombiaanse vliegtuigmaatschappij. Binnenlandse vluchten zijn erg goedkoop dus dat is het overwegen waard.

Deze maatschappij is redelijk goedkoop. Ook biedt het een goede service aan. Kortom, wil je vliegen in Colombia dan is Avianca een uitstekende keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *